همراه : ۵۳۸۹۴۶۵ ۰۹۱۲

شعبه آریاشهر: ۴۴۹۶۵۲۸۱ (۰۲۱)

انتخاب سمعک مناسب

انتخاب سمعک مناسب.1 گوش

راهنمای مقاله

نکات اصولی برای انتخاب سمعک مناسب موارد زیر هستند. انتخاب سمعک که یک وسیله با تکنولوژی یا فن آوری بالاست از اهمیت خاصی برخوردار است.

در عین حال سمعک یک وسیله پزشکی است و نمی تواند توسط افراد عادی تجویز گردد. در همه جای دنیا سمعک را شنوایی شناس یا ادیولوژیست برای افراد کم شنوا تجویز و تنظیم می کنند. سمعک ها دارای انواع مختلف از نظر شکل ظاهری، فن آوری و امکانات می باشند.

انتخاب سمعک بایستی توسط افراد حرفه ای و طبق یک الگوریتم خاص صورت پذیرد. در این روش نوع و میزان کم شنوایی و همچنین کلیه شرایط ادیولوژیکی فرد متقاضی مهمترین عامل انتخاب است. همچنین نیازها و احتیاجات، روابط روزانه، شغل و کلیه مسائلی که ممکن است روی انتخاب سمعک تأثیر بگذارد مورد توجه قرار می گیرد.

 

نکته مهم دیگر برای انتخاب سمعک مناسب

یک عامل مهم دیگر که بسیار مهم است دیدگاه فرد از نظر روانی به افت شنوایی خود است. در این مرحله از نظر روانشناسی افراد مورد بررسی قرار می گیرند.

بطور کلی افراد دارای دو دیدگاه هستند یا سمعک را بعنوان مشکل تلقی می کنند و با اکراه با آن کنار می آیند یا به سمعک بعنوان یک راه حل می نگرند و تصمیم می گیرند از صدای زندگی لذت ببرند. قطعاً برای افراد با دیدگاه اول سمعک های بسیار ظریف و پنهان توصیه می شود. و برای افراد با دیگاه دوم سمعک های با امکانات بیشتر ولی راحت توصیه می گردد و در این انتخاب روی سایز و اندازه کوچک خیلی تأکید نمی شود.

انتخاب سمعک مناسب.2 گوش

پیشنهاد سمعک مناسب به مددجویان

به هر حال پس از بررسی هر سه مورد فوق بایستی بهترین سمعک با قیمت مناسب فرد به وی پیشنهاد شود. سمعک ها چیزی شبیه به گوشی موبایل هستند با فن آوری های بسیار متنوع و انواع گوناگون در سایز و رنگ های متنوع. تنها تفاوت آن با گوشی موبایل در این است که اولاً از تکنولوژی بالاتری برخوردارند و همچنین حتماً باید توسط متخصص شنوایی شناس تجویز شود. لذا محدوده قیمت سمعک ها نیز براساس این تنوع بسیار گسترده است.

 

سمعک مناسب من چیست؟

سمعک‌ها در اندازه‌های مختلف و با قابلیت‌های گوناگون ارایه شده است و در جلسه‌ی مشاوره، بعد از انجام معاینات و آزمایشات تخصصی شنوایی، در خصوص سمعک مناسب و شرایط آن برای افراد توضیحات مفصلی ارایه می‌گردد. جلسه‌ی مشاوره و انتخاب سمعک بسیار مهم است و به نکاتی پرداخته می‌شود که منجر به انتخاب سمعک مناسب می‌گردد.

برخی از این نکات مهم عبارت هستند از:

اولین و مهم‌ترین نکته در انتخاب سمعک، قدرت تقویتی کافی و لازم آن است که بر اساس میزان کم شنوایی، سابقه‌ی استفاده از سمعک، ویژگی‌های آناتومیک گوش انتخاب می‌گردد. سمعک خوب سمعکی است که قدرت تقویتی کافی و لازم را داشته باشد.

 

تجویز باز یا بسته

در هنگام استفاده از سمعک در برخی از کم شنوایی‌ها نیاز به این است که بخش اعظمی از مجرای گوش و یا بخشی از آن باز باشد. برای این کار سمعک‌های باز تجویز و استفاده می‌شود که باعث می‌شوند فرد صداهای فرکانس پایین را از طریق فضای باز گوش و مستقیما بدون تقویت سمعک بشنوند و صداهای فرکانس بالا را از طریق سمعک و به صورت تقویت شده بشنوند. همچنین تجویز باز باعث می‌گردد صدای خود فرد در هنگام استفاده از سمعک برایش بلند، اکویی و آزاردهنده نباشد.

در برخی از کم شنوایی‌ها نیز به جای تجویز باز از تجویز بسته استفاده می‌شود که در این حالت، مجرای گوش بسته می‌گردد. تجویز باز یا بسته بر اساس نتایج معاینات و آزمایشات تخصصی شنوایی تعیین می‌گردد.

 

نحوه‌ی قرارگیری سمعک بر پشت گوش یا درون گوش و اتصال متعلقات آن به گوش

یکی از نکات مهم دیگر در هنگام تجویز سمعک، انتخاب نوع سمعک (پشت گوشی یا داخل گوشی) و نوع متعلقات و اتصال آن‌ها (قالب ساخته شده از گوش فرد، قالب پیش ساخته، سری‌های نرم مخصوص، لوله‌ی باریک و …) می‌باشد.

سرور فتحی

سرور فتحی

سرور فتحی بیرانوند کارشناسی ارشد شنوایی شناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیر کلینیک شنوایی شناسی، تجویز سمعک و سرگیجه آریاشهر مولف کتاب” توانبخشی شنوایی و زبان آموزی کودکان زیر۷سال دارای تقص شنوایی” و با سابقه ی 10 سال فعالیت در زمینه شنوایی شناسی ، تجویز سمعک و سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *