Search
Close this search box.

تجویز سمعک

تجویز سمعک در جهان سمعک

تجویز سمعک یکی از وظایف متخصص شنوایی‌شناسی است که تحصیلات دانشگاهی دارد. در هنگام تجویز سمعک انتخاب سمعک مناسب کلیدی‌ترین فاکتور بوده و این باتجربه‌ی شنوایی‌شناس درزمینهٔ تجویز، می‌تواند به نقطه عطفی برای بیمار باشد. چراکه انتخاب درست سمعک باعث استفاده مداوم بیمار از آن شده و کیفیت زندگی او را بالا می‌برد.

مشاوره تجویز سمعک

انتخاب سمعك مناسب در رضايتمندي افراد بسيار تأثیرگذار است. با توجه به تنوع سمعک‌ها، برندهای فراوان و كاربرهاي متفاوت سمعک‌ها يك اديولوژيست مجرب با شناختي كه از کارخانه‌های تولیدکننده سمعک و قابلیت‌های آن‌ها دارد و نيز شناختي كه از ساختمان گوش و شنوايي دارد می‌تواند مناسب‌ترین فرد جهت انتخاب سمعك باشد.

ايجاد انگيزه در استفاده‌کننده از سمعك و به وجود آوردن نگرش منطقي و صحيح نسبت به سمعك، هنر يك متخصص شنوايي کارآزموده هنگام تجویز سمعک است. می‌بایست در وهله اول در مشاوره خود با بيمار با استفاده از دانش خود جلب اعتماد و اطمينان نمايد و سپس با انتخاب مناسب سمعك بيشترين احساس رضايت را براي فرد کم‌شنوا فراهم كند.

ارائه توضیحات کامل هنگام تجویز سمعک

انواع سمعك شامل سمعک‌های نامرئي، داخل گوشي، پشت‌گوشی، جيبي و عينكي در كلينيك ما ارائه می‌گردد.

سمعک‌ها با در نظر گرفتن مشخصات شنوايي هر فرد و با در نظر گرفتن انتظارات شخص مصرف‌کننده تجويز می‌شوند. کوچک‌ترین، مدرن‌ترین، قوی‌ترین سمعک‌ها با استفاده از جديدترين سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای تخصصي تجويز سمعك ارائه می‌شوند. تجويز سمعك مبني بر اصول حرفه‌ای و استانداردهای بین‌المللی پیشرفته‌ترین دستگاه تجويز سمعك Real Ear Measurment (اندازه‌گیری گوش واقعي) است كه توسط اين دستگاه تقويت حاصل از سمعك در حالتي كه سمعك بر روي گوش بيمار است اندازه‌گیری می‌شود ميزان تقويت سمعك متناسب با افت شنوايي فرد در فرکانس‌های مختلف باشد.

تقويت بیش‌ازحد موجب آسيب بيشتر به سيستم شنوايي می‌شود و تقويت كم و ناکافی پاسخگوي نياز شنيداري فرد کم‌شنوا نخواهد بود. در حال حاضر تمامي محققان رشته شنوایی‌شناسی به اين نتيجه دست‌یافته‌اند كه بايد شيوه بررسي سمعك به‌صورت اندازه‌گیری گوش واقعي باشد.

اين حالت به‌ویژه در كودكان و افراد مسن كه قادر به برقراري ارتباط و بيان مشكلات خود با سمعك نيستند، بسيار توصيه می‌شود. دستگاه Fonix FP35 ساخت كمپاني FRYE كشور آمريكا دستگاهي است كه در حال حاضر در كلينيك جهان سمعک مورداستفاده قرار می‌گیرد.

نحوه ی تجویز سمعک 

تجویز سمعک بر اساس ادیومتری یا نوار گوش انجام شده توسط متخصص شنوایی شناسی انجام میشود. البته قبل از انجام مراحل تجویز سمعک، گوش فرد توسط متخصص گوش و حلق و بینی معاینه شده و از وجود هرگونه جرم گوش پاکسازی می شود. در کلینیک تخصصی آریاشهر تجویز سمعک در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود. خدمات سمعک تا 10 سال تحت پوشش کلینیک می باشد.  این خدمات شامل تنظیمات دوره ای، معاینه ی گوش، انجام نوار گوش و سایر آزمایش های شنوایی است. قطعات سخت افزاری سمعک نیز تا 1 سال گارانتی دارد.

هنگام تجویز سمعک انجام دقیق تست های شنوایی بسیار حائز اهمیت است چون براساس این تست ها سمعک تنظیم می شود و رضایت کاربر سمعک نیز به دنبال این مراحل است. بسیاری از افرادی که از سمعک خود راضی نیستند، در واقع مراحل تجویز سمعک به خوبی طی نشده است.

بسیار مفتخر هستیم که بیماران ما همیشه رضایت کامل را از خدماتی که دریافت کرده اند، داشته اند. همچنین در این مرکز انواع برند سمعک تجویز می شود و انتخاب نوع برند کاملا بستگی به شرایط بالینی بیمار و وضعیت شنوایی او دارد.

جهان سمعک نمایندگی انواع برندهای سمعک دنیا را دارد و تعمیرات کلیه ی سمعک ها نیز پذیرفته می شود. کلینیک تخصصی صادقیه با کلیه ی بیمه های رایج کشور قرارداد مستقیم دارد و نیاز نیست بیمار دنبال کارهای اداری آن برود.

هر چقدر میزان افت شنوایی فرد کمتر باشد و بیمار جوان تر باشد، احتمال اینکه نیاز اصلی فرد بهبودي درك گفتار در نویز باشد، افزایش می یابد. اگر نیاز اصلی فرد شنیدن در جاهاي بسیار شلوغ باشد، جداي از میزان افت شنوایی بیمار، سمعک ممکن است خیلی کمک کننده باشد.

اگر افت شنوایی ناشی از پیر گوشی باشد، سمعک ها سودمندي بیشتري برای فرد فراهم می آورند. هر چقدر  شرایطی که سمعک براي بیمار سودمند واقع می شود بیشتر باشد، میزان رضایتمندي بیمار نیز بیشتر خواهد شد.

بیمارانی که جزو فعالان اجتماعی هستند، در شرایط بیشتري از سمعک خود استفاده می کنند و درنتیجه، میزان سودمندي و رضایتمندي بیشتري را تجربه می کنند.

تجویز سمعک
نحوه تجویز سمعک

ویدئوی زیر نحوه ی تجویز سمعک را نشان می دهد

این ویدئو نشان می دهد که تجویز سمعک داخل گوشی کاری ظریف بوده و نیازمند دقت بالاست.

منبع یوتیوب

 

ارزيابي مشخصات آكوستيكي سمعک هنگام تجویز

هر سمعك از سوي شركت سازنده با مشخصات فني و آكوستيكي وارد بازار می‌گردد ولي اينكه آيا اين مشخصات با واقعيت تطبيق دارد يا خير؟ 

کار آیی سمعک‌ها بعد از مدت‌زمانی كه از كاركرد آن می‌گذرد ممكن است دچار اختلال شود ازاین‌رو لازم است هر سمعك به‌طور جداگانه با دستگاه Hearing Aid Analyzer (تحلیل‌گر سمعك) موردبررسی قرار گيرد. كلينيك جهان سمعک با در اختيار داشتن اين دستگاه های گران‌قیمت و پيشرفته همواره كيفيت ارائه خدمات خود را بالا نگه‌داشته و سعی دارد بهترين خدمات را به مددجويان ارائه نمايد.

تجویز سمعک

تجویز سمعک در کودکان

در کودکانی که دارای کم شنوایی هستند می‌بایست سمعک تا سن 6 ماهگی تجویز گردد و اگر کودک کاندید کاشت حلزون است، زمان مناسب این عمل در سن 12 ماهگی است. برای تجویز مناسب سمعک نیاز به آستانه‌های دقیق شنوایی در هر فرکانس برای هر گوش داریم.

بهتر است از سمعک‌های پشت‌گوشی با قالب نرم استفاده شود تا کودک حداقل به سن 8 سالگی برسد. سمعک مورداستفاده می‌بایست دارای قابلیت‌هایی باشد که امکان دریافت بهترین سیگنال را فراهم سازد.

این گزینه‌ها می‌تواند شامل ورودی صدای مستقیم، تله کویل و رسیور وایرلس باشد. کودکان مبتلابه کم شنوایی نسبت به بزرگسالان، بهره بیشتری را ترجیح می‌دهند و این امر می‌تواند به این دلیل باشد که به‌طور مشابهی، کودکان شنوا در مقایسه با بزرگسالان شنوا، نیاز به نسبت سیگنال به نویز بیشتری دارند.

کودکان کم‌شنوا نیاز به بهره بیشتری درشدت های بالا ندارند و در مقابل، بهره بیشتری در صداهایی با شدت متوسط و به‌ویژه شدت پایین لازم دارند. همچنین کودکان نیاز بیشتری به WDRC دارند که کار ولوم کنترل برای بزرگسالان را انجام می‌دهد.

نوزادان حتی نسبت به بزرگسالان، نیاز بیشتری به میکروفن دایرکشنال و سیستم کاهش نویز تطابقی دارند. این الگوریتم‌ها می‌توانند معایبی به همراه داشته باشند بااین‌حال اگر زمانی درمانگر تشخیص می‌دهد که چنین عملکردهایی ضروری است، سمعک باید چنین قابلیت‌هایی را برای فعال‌سازی داشته باشد.

ارزیابی های مربوط به تجویز سمعک می تواند به طرق مختلفی صورت گیرد از جمله

تست گفتاری در سنین بالای 3 سال

آزمون مقایسه دوبه‌دو در کودکان بالای 6 سال

گزارش کودک، والدین و یا معلم او

همچنین می‌توان از ارزیابی‌های الکتروفیزیولوژیک قشری با استفاده از محرکات گفتاری استفاده نمود که در این‌گونه موارد، وجود امواج، نهفتگی و احتمالاً مورفولوژی آن‌ها بررسی می‌شود.

میزان پیشرفت زبانی کودک نیز می‌تواند به‌طور غیرمستقیم اطلاعاتی در مورد دسترسی کودک به اصوات گفتاری به ما بدهد. تقویت مناسب بدون همکاری و همراهی والدین کافی نیست. بنابراین ادیولوژیست باید به طرق مختلف به حمایت و آموزش آن‌ها بپردازد.

آموزش ها به کودکان دارای سمعک شامل موارد زیر است

  • مزایای تقویت
  • خطرات احتمالی شامل بلعیدن باتری، قالب و یا خود سمعک
  • قرارگیری بیش‌ازحد در معرض اصوات و نویز
  • آسیب‌های فیزیکی
  • عدم توجه به سیگنال‌های هشداردهنده در مواقعی که سمعک به‌خوبی کار نمی‌کند.
سرور فتحی

سرور فتحی

سرور فتحی بیرانوند متخصص شنوایی شناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیر کلینیک شنوایی سنجی، تجویز سمعک و سرگیجه آریاشهر مولف کتاب” توانبخشی شنوایی و زبان آموزی کودکان زیر۷سال دارای تقص شنوایی” و با سابقه ی 10 سال فعالیت در زمینه شنوایی شناسی ، تجویز سمعک و سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *