Search
Close this search box.

توهم شنیداری چیست؟ مصرف 1 دارویی که باعث توهم شنوایی می شود

توهم شنیداری

هنگامی که شخصی نسبت به صداها یا موسیقی گزارش هایی از توهم شنیداری دارد، تشخیص ماهیت این صداها مهم است. این نکته مهم است که فرد از نظر وجود مشکلات مربوط به ذهن و بیماری های اعصاب بررسی شود.

مثلا در بیماری اسکیزوفرنی یک شخص صدا و آهنگ های موسیقی را تصور می کند. اگر شخص مبتلا به بیماری های اعصاب نیست اما شواهدی از افسردگی، اضطراب، اتیسم، افکار و فعالیت های خیالی در او مشاهده می شود، بایستی به متخصص روانپزشک مراجعه کند. اگر فرد هیچ گونه بیماری اعصاب و ذهن نداشته باشد به احتمال خیای زیاد این صداها همان وزوز گوش هستند. منشاء وزوز گوش سیستم اعصاب مرکزی است.

بعضی از فیبرهای عصبی یا گروهی از آنها که فعال هستند باعث بروز صداهایی مانند جیرجیرک، موسیقی یا صداهای معمولی می شوند. بیمارانی که تشخیص وزوز گوش برای آنها تایید شد بایستی از برنامه هایی مانند صدا درمانی جهت کنترل این صداها بهره ببرند.

درمان توهم شنیداری

چنانچه تشخیص توهم های شنیداری ناشی از سیستم شنوایی بود، مراجعه به یک متخصص شنوایی شناس ضروری است. متخصص شنوایی شناس نوع وزوز گوش و همچنین مدت زمان شروع و علت آن را با کمک نوار گوش بررسی می کند. بررسی داروهای مصرفی فرد از نظر اتوتوکسیک بودن اهمیت زیادی دارد. متخصص مغز و اعصاب نیز با کمک ام آر آی و سی تی اسکن مغز شما را از نظر موارد مشکوک بررسی می کند.

وزوزهای گوش میانی با انقباض غیرطبیعی عضلات گوش میانی و یا جریان خون غیر طبیعی ارتباط دارد. اگر وزوز گوش ناشی از جریان خون غیر طبیعی باشد با انجام ورزش و تغییر ریتم ضربان قلب، این نوع وزوز شروع می شود. جهت درمان توهم شنیداری متخصصین گوش علاوه بر بررسی ناحیه ی گیجگاهی – فکی، حفره دهان را نیز مورد معاینه قرار می دهند. یک نوع وزوز گوش وجود دارد که ناشی از کاهش شنوایی ناگهانی، بیماری منییر و تومور در عصب شنوایی ایجاد می شود. بعضی شواهد نشان می دهد که بیماری های متابولیک مانند دیابت، آنمی، بیماری های خود ایمنی، و نقص ویتامین ها می تواند باعث بروز این نوع وزوزها باشد. این نوع وزوز ها با توهم شنیداری متفاوت است و درمان راحتتری دارد.

چه بیماری و داروهایی موجب توهم شنیداری می شوند؟

شایع ترین نوع توهم در بیماری ها و مصرف بعضی داروها توهم شنوایی یا شنیداری است. مصرف داروی کلوزاپین می تواند توهم شنیداری ایجاد کند. بیماری اسکیزوفرنی نیز همراه با توهم شنیداری است.

سرور فتحی

سرور فتحی

سرور فتحی بیرانوند متخصص شنوایی شناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیر کلینیک شنوایی سنجی، تجویز سمعک و سرگیجه آریاشهر مولف کتاب” توانبخشی شنوایی و زبان آموزی کودکان زیر۷سال دارای تقص شنوایی” و با سابقه ی 10 سال فعالیت در زمینه شنوایی شناسی ، تجویز سمعک و سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *