تفاوت سمعک ها باهم از نظر محل قرار گیری در گوش و نوع تکنولوژی به کار رفته در آنها است. پایه ترین سمعک ها آنالوگ هستند که حدود بیست سال است منسوخ شده اند. پیشرفته ترین سمعک ها فراهوشمند هستند که هم اکنون در کلینیک های تخصصی سمعک تجویز می شوند.
مزایا و معایب سمعکهای پشت گوشی و داخل گوشی
سمعک داخل گوشی
مزایا:
کوچک و نامریی است.
درون گوش قرار میگیرد و فضای اندکی از گوش را در برمیگیرد.
به تعریق بدن حساس نیست.
از ویژگیهای جهتداری لالهی گوش برای جهتیابی استفاده میکند.
گذاشتن و برداشتن آن از گوش راحتتر است.
معایب:
به جرم گوش حساس است.
احتمال بیرون آمدن و افتادن از گوش وجود دارد.
کار با آن برای تعویض باتری و محافظ جرم سخت است.
تمیز کردن آن سخت است.
میکروفن جهتدار برای دریافت صداها از یک زاویهی خاص را ندارد.
احتمال سوت زدن (فیدبک) در آن بیشتر است.
مشکل اثر انسداد و آزار کاربر و پیچش صدای خودش درون سرش بیشتر است.
امکانات و قابلیتهای کمتری دارد. تعویض باتری آن سختتر است.
امکان تعبیهی ولوم برای تنظیم بلندی صدا توسط کاربر وجود ندارد.
سمعک پشت گوشی
مزایا:
اندازهی آن بزرگ است و کار با آن راحتتر است.
تمیز کردن آن آسانتر است.
امکانات و قابلیتهای بیشتری دارد.
میکروفن جهتدار برای دریافت صداها از یک زاویهی خاص را دارد.
تعویض باتری آن راحتتر است. قابل شارژ است. قدرت بیشتری دارد.
احتمال سوت زدن (فیدبک) کمتر است.
به جرم گوش حساس نیست.
مشکل اثر انسداد و آزار کاربر در اثر پیچش صدای خودش درون سر را ندارد.
روی گوش خوب و محکم قرار میگیرد.
احتمال افتادن آنها کم است.
امکان تعبیهی ولوم برای تنظیم بلندی صدا توسط کاربر وجود دارد.
معایب:
اندازهی آن بزرگ است و معلوم و پیدا است.
به تعریق بدن حساس است.
با بند ماسک صورت و عینک ممکن است تداخل داشته باشد.
البته این موارد به صورت کلی است و ممکن است در مدل خاصی از سمعکهای داخل گوشی و پشت گوشی، این موارد صدق نکند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!
تفاوت سمعک های پشت گوشی و داخل گوشی در یک نگاه خلاصه
تفاوت سمعک های داخل گوشی کاملا نامریی و کوچک زیمنس
این دو نمونه از سمعکهای داخل گوشی زیمنس است که CIC و IIC نام دارند و مخفف این نام هستند
- CIC: Completely In the Canal
- IIC: Invisible In the Canal
هر دو سمعک درون گوش قرار میگیرند. در اواسط دههی ۱۹۹۰ میلادی، سمعکهای CIC ارایه شدند که تحول بزرگی را در تاریخ سمعک ایجاد کردند. ولی سمعک IIC که در مقایسه با CIC پنهانتر و نامرییتر است، جدیدتر و در دههی ۲۰۱۰ میلادی ارایه شد. هر دو سمعک از لحاظ قابلیتهای پردازشی صوتی و فناوری یکسان و مشابه هستند.
فقط از لحاظ قدرت و محدودهی پوشانندگی کمشنواییها فرق دارند. سمعک CIC قدرت بیشتری دارد و کم شنواییهای بیشتر از شدید را پاسخگو هست. سمعک IIC با اندازهی کوچکتر، کاملا درون مجرای گوش فرد فرو میرود و قدرت لازم برای کم شنواییهای شدید را دارد.
هر دو سمعک CIC و IIC زیمنس دارای قیمت یکسانی میباشند و در سه ردهی عملکردی مختلف موجود میباشند. قابلیتهای پردازشی هر رده متفاوت میباشد. با افزایش سطح ردهی عملکردی سمعکها، قابلیتهای پردازشی و گزینههای عملکردی آنها بیشتر و متنوعتر میگردد. برای ساخت سمعک IIC باید مجرای گوش فرد توسط متخصص شنوایی از نزدیک و به صورت حضوری معاینه و ارزیابی گردد. سپس از مجرای گوش فرد قالبگیری میشود و قالب تهیه شده به لابراتوار تخصصی شرکت زیمنس فرستاده میشود تا توسط تکنسینهای ماهر زیمنس برش داده شده و سمعک مذکور ساخته شود.
سطح بیرونی سمعک IIC زیمنس تیره رنگ بوده و وقتی درون مجرای گوش فرد قرار میگیرد، در سایه و تاریکی درون مجرای گوش کاملا پنهان میشود و اصلا و به هیچ عنوان معلوم نمیگردد. به همین خاطر، تاکنون برای هر کاربری که این نوع سمعک تجویز شده است، بسیار رضایتبخش و دلپسند بوده است. جهت مشاوره و خرید سمعک با ما تماس بگیرید.
آیا سمعک را باید همیشه و در طول شبانهروز زد یا اینکه میتوان آن را به صورت هر از گاهی و پاره وقت زد؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که بهتر است استفاده از سمعک به صورت تمام وقت و در تمام ساعات بیداری باشد. تحقیقات نشان داده است استفادهی طولانی مدت و تمام وقت از سمعک باعث میشود تا مغز تمامی صداها را به کمک سمعک بشنود و همیشه تحریک گردد. بدین وسیله، عصب گوش، مسیرهای عصبی شنوایی و مغز همیشه فعال باقی میمانند. اما در برخی موارد، همچون مواقعی که فرد به تازگی سمعک گرفته است و هنوز به آن عادت ندارد، میتواند فعلا برای شروع، به صورت پاره وقت استفاده کند.
او میتواند سمعک را برای تعداد ساعات معینی از روز بزند و کمکم استفاده کند تا گوشش به سمعک عادت کند و به تدریج تعداد ساعات استفاده از سمعک را افزایش دهد.
نکتهای که افراد تازه کار در استفاده از سمعک باید دقت داشته باشند این است که در روزهای اول، مهم تعداد ساعات استفاده از سمعک نیست، بلکه روند استفادهی آنان از سمعک است. اینکه در روزهای اول، چند ساعت از سمعک استفاده کردهاند، مهم است ولی مهمتر از آن، این مساله است که روند و تمایل استفادهی آنها با گذشت روزهای هفته باید به صورت تدریجی و آرام، رو به افزایش باشد. به عبارت دیگر، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.
معمولا آنانی که استفادهی تمام وقت از سمعک دارند، در شنیدن با سمعک و سودمند شدن از سمعک، تجربهی موفقتری را نسبت به استفادهکنندگان پاره وقت دارند. پس سعی کنید همیشه سمعکتان را بزنید!
تفاوت سمعک ها از نظر برند
در درون هر برند تفاوت سمعک ها در خانواده های مختلفی وجود دارد. مثلا سمعک زیمنس دارای خانواده های مختلفی با تکنولوژی های مختلف می باشد که به تبع آن قیمت سمعک زیمنس نیز متفاوت است. قیمت سمعک زیمنس آلمان را نمی توان با قیمت سمعک ویدکس یا قیمت سمعک فوناک مقایسه کرد. نکته دیگری که در بحث بهترین مارک سمعک مهم است گارانتی وخدمات پس از فروش سمعک می باشد. داشتن تکنولوژی به روز و کارامد زمانی یک سمعک را در بین بیماران به محبوبیت می رساند که خدمات پس از فروش بالا و گارانتی معتبر داشته باشد. ذکر این نکته ضروری است که کلینیک جهان سمعک با تمامی برندهای معتبر سمعک در دنیا همکاری دارد. هم چنین گارانتی سمعک در این کلینیک بین المللی و از 2 تا 5 سال می باشد. میزان هزینه بیمار برای سمعک نیز از جمله عواملی است که در انتخاب سمعک دخالت دارد.
بیماران باید به یاد داشته باشند که برندهای مختلف، سمعک های هوشمند و فوق هوشمند را با قیمت بالاتر نسبت به سمعک های با عملکرد پایین تر ارایه می دهند. امروزه رقابت بالایی در بین سمعک نامرئی از هر برند وجود دارد. با ورود تکنولوژی وایرلس و ضدآب بودن، سمعک ها دچار انقلابی شدند. قیمت سمعک نامرئی و سمعک ضدآب در هر برند بالاتر از سایر خانواده های سمعک است.