دریافت نوبت از کلینیک
دریافت نوبت از کلینیک 

65281 449 021

10 صبح تا 7 عصــر هفت روز هفته

کلینیک تخصصی وزوز گوش تهران

کلینیک وزوز گوش

کلینیک‌ تخصصی شنوایی و وزوز گوش تهران، با بهره‌گیری از آخرین فناوری‌ها و تیم متخصصین مجرب، خدمات کاملی را برای تشخیص و درمان انواع وزوز گوش ارائه می‌دهند. این مرکز با انجام ارزیابی‌های دقیق شنوایی و طراحی برنامه‌های توانبخشی شخصی‌سازی شده، به بیماران کمک می‌کنند تا کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. ویدئوی زیر که انواع صداهای وزوز گوش را به نمایش می‌گذارد، اهمیت تشخیص دقیق این عارضه و انتخاب روش درمانی مناسب را به خوبی نشان می‌دهند.

انواع وزوز گوش 

معادل لاتین واژه وزوز گوش tinnitus است. این کلمه از فعل لاتین tinner به معنای “زنگ زدن” گرفته شده است. نوع، زیر و بمی و میزان بلندی صدای وزوز از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. افراد مختلف از وزوز گوش با عناوینی چون صدای سوت، ‌صدای هیس هیس، صدای غرش و یا زنگ زدن داخل گوش از آن یاد می کنند.

وزوز گوش ذهنی و وزوز گوش عینی

وزوزگوش به دو دسته قابل تفکیک است: سابجکتیوی و ابجکتیوی افراد کمی به وزوز گوش ابجکتیوی دچار می شوند که در اینصورت صدای وزوز توسط افراد دیگر نیز شنیده می شود. این نوع از وزوز به طور مستقیم و قابل اندازه گیری توسط متخصصین پزشکی است و به طور کلی با درمان های پزشکی قابل درمان است.از طرف دیگر، وزوز گوش سابجکتیوی تنها توسط فرد مبتلا شنیده می شود. این نوع از وزوز گوش، هیچ منبع مستقیم صدای خارجی ندارد و منبع درونی دارد. اگرچه این نوع از وزوز را نمی توان اندازه گیری گرفت، ولی این بدان معنی هم نیست که حاصل توهم فرد باشد. این مساله معضلی ناخوشایند برای آن دسته از افرادی است که به آن دچار هستند. اگر چه راه هایی در جهت غلبه بر شرایط موجود و کاهش تاثیر ناخوشایند وزوز وجود دارد.

نوع و شدت وزوز گوش

اگر صدای وزوز به صورت موقت باشد و سریع برطرف شود (بعنوان مثال بعد از کنسرت) از آن با نام وزوز گوش موقت یاد می شود. اما برای میلیون ها نفر در سراسر جهان این صداها به صورت دایمی شنیده می شوند و به وزوز گوش مزمن تبدیل می شوند. بسیاری از کسانی که از وزوزگوش رنج می برند وزوز را بدون تحریک می دانند . اما از هر پنج نفر یکی این تجربه را تجربه ای ناخوشایند و غیرقابل تحمل می داند. بسیاری از افراد بر این باورند که وزوز گوش کیفیت زندگی آنها را دستخوش تغییر کرده است.

علل وزوز گوش

علاوه بر آسیب سیستم شنوایی، وزوزگوش می تواند به دلیل عدم عملکرد صحیح  مفصل فک، (ساییدن دندان ها) و یا کشیدگی مزمن عضله گردن باشد. استرس می تواند یکی از علل شایع وزوز گوش باشد. اگرچه تاکنون پایه های علمی برای ارتباط میان استرس و وزوز گوش یافت نشده است اما استرس می تواند باعث ایجاد وزوز گوش شود. شدت دریافت سرو صدا های اطراف، حتی صداهایی که در سر وجود دارند به هنگام استرس در مقایسه با حالت آرام ذهن، افزایش می یابد.

گاهی اوقات وزوز ناشی از مصرف دارو است. اما به محض توقف آن صدای وزوز از بین خواهد رفت. اما در برخی مواقع موجب آسیب برگشت ناپذیر گوش داخلی می گردد و در نتیجه منجر به وزوز دائمی گوش شود.

دارو های ایجاد کننده وزوز گوش

داروهای زیر در دوز بالا یا کم می توانند موجب ایجاد وزوز گوش شوند.

  • آسپرین در دوز بالا می تواند باعث ایجاد وزوز گوش شود.
  • داروهای آنتی مالاریا
  • آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوسید مانند جنتامایسین
  • داروهای سیتوتوکسیک در درمان سرطان ها
  • دیورتیک ها که در پایین آوردن فشار خون موثر هستند ملنند فروزماید.
  • داروهای NSAID مانند استامینوفن، منفنامیک اسید
  • بنزودیازپین ها مانند آلپرازولام، دیازپام، لورازپام
  • ضد افسردگی ها مانند آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین

نحوه ارزیابی وزوز گوش در کلینیک

بیماران مبتلا به وزوز گوش، این عارضه را به شیوه‌های متنوعی توصیف می‌کنند؛ برخی از آن‌ها از اصطلاحاتی مانند سوت کشیدن، صدای باد، همهمه یا موج دریا استفاده می‌کنند. برخی دیگر نیز از شنیدن صداهایی مانند هوهو کردن یا تپش قلب شکایت دارند. وزوز گوش دارای ویژگی‌هایی همچون فرکانس (زیر یا بم بودن)، شدت صدا و میزان پوشیده شدن توسط صداهای دیگر است. ارزیابی وزوز گوش شامل شناسایی و بررسی دقیق این ویژگی‌ها می‌باشد. همچنین، با انجام تست نوار گوش (ادیومتری) وضعیت شنوایی فرد نیز ارزیابی شده و ارتباط بین وزوز گوش و کاهش شنوایی مشخص می‌شود.

کلینیک تخصصی وزوز گوش

توانبخشی تخصصی در کلینیک تخصصی وزوز گوش

امروزه روش‌های درمانی متنوعی برای کنترل و کاهش آزار وزوز گوش وجود دارد. کلینیک‌ تخصصی ما، با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته‌ای مانند صدادرمانی (ساندتراپی)، TRT (درمان هدفمند وزوز گوش)، TMS (تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای) و TDCS (تحریک الکتریکی مغز)، به بیماران کمک می‌کنند تا به آرامش برسند.

توانبخشی وزوز گوش شامل مراحل زیر است

  • ارزیابی جامع: شنوایی‌شناس با انجام آزمایش‌های دقیق، نوع وزوز گوش، شدت آن و عوامل مؤثر بر آن را شناسایی می‌کند.
  • انتخاب روش درمانی مناسب: بر اساس نتایج ارزیابی، مناسب‌ترین روش درمانی برای هر بیمار انتخاب می‌شود.
  • صدادرمانی: استفاده از صداهای خاص برای پوشاندن یا کاهش شدت وزوز گوش
  • TRT: یک برنامه درمانی جامع که شامل آموزش، مشاوره و تمرین‌های شنیداری است
  • تحریک مغناطیسی و الکتریکی مغز: تکنیک‌های نوینی که برای تغییر فعالیت مغز و کاهش شدت وزوز گوش استفاده می‌شوند

درمان وزوز گوش با TDCS

Picture of سرور فتحی
سرور فتحی

سرور فتحی بیرانوند متخصص شنوایی شناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیر کلینیک شنوایی سنجی، تجویز سمعک و سرگیجه آریاشهر مولف کتاب” توانبخشی شنوایی و زبان آموزی کودکان زیر۷سال دارای تقص شنوایی” و با سابقه ی 10 سال فعالیت در زمینه شنوایی شناسی ، تجویز سمعک و سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =