دریافت نوبت از کلینیک
دریافت نوبت از کلینیک 

65281 449 021

10 صبح تا 7 عصــر هفت روز هفته

قیمت قالب گیری سمعک، هزینه قالب گیری سمعک

قالب گیری سمعک

قالب گیری گوش برای سمعک بخش اول و مهم تجویز سمعک است. اگر قالب گیری گوش با دقت کافی انجام نشود، کل مراحل تجویز سمعک تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد استفاده کننده از سمعک ممکن است برای همیشه سمعک را کنار بگذارد. همه ی مدل سمعک ها نیازمند قالب گیری هستند و در سمعک های داخل گوشی براساس قالب اولیه، سمعک ساخته می شود.

قالب گیری در سمعک های نامرئی برای ساخت کلیک مولد جهت قرار گرفتن رسیور سمعک در آن گرفته می شود. قالب سمعک آماده نیز وجود دارد که برای بعضی از بیماران تجویز می شود. در واقع میزان افت شنوایی و یک سری معیار خاص باعث می شود از این نوع قالب ها نیز استفاده شود.

قالب گیری سمعک

قالب سمعک چیست؟

قالب سمعک، قالب هایی هستند که در نتیجه ي یک فرایند دو مرحله اي ساخته می شوند. در یک مرحله، قالب اولیه از گوش گرفته می شود و در مرحله ی دوم، قالب گوش از روی قالب اولیه ساخته می شود. گاهی اوقات ممکن است نیاز فوری و آنی به قالب گوش وجود داشته باشد. ساخت قالب سمعک براي انجام ارزیابی دقیق و بهینه، استفاده در جلسات مربوط به تجویز و پیگیري و ارزیابی سمعک اهمیت دارد.

فیلم نحوه ی قالب گیری اولیه برای تمام انوع قالب ها و گوش گیر 

منبع یوتیوب:

 

ساخت قالب سمعک چقدر طول می کشد؟

قالب گوش سفارشی را می توان در چند دقیقه و با تهیه ی قالب اولیه و با استفاده از مواد سیلیکونی دو بخشی ساخت. در مواقعی همچون انتظار براي انجام تعمیرات سمعک و نیاز به سمعک می توان از قالب موقتی گوش استفاده کرد.

انواع قالب سمعک و نحوه قالب گیری

انواع قالب های گوش از مواد مختلفی ساخته می شوند و مهمترین تفاوت بین این مواد میزان سختی آن هاست.

قالب نرم

این نوع قالب ها بهتر در گوش فیت می شوند اما سریعتر نیز خراب می شوند.  این نوع قالب ها برای افراد با افت شنوایی شدید و کودکان مناسب است.

قالب نرم سمعک

قالب های پیش ساخته

رایج ترین قالب های تجویزی بوده که آماده هستند و معمولاً با یک تیوب مورد استفاده قرار می گیرند. مزیت این قالب ها این است که نیاز به قالب گیری اولیه نمی باشد، در نتیجه می توان تجویز را در همان روز انجام داد. ماندگاری خوبی دارد و احتمال فیدبک و سوت کشیدن سمعک را کاهش می دهد.

قالب رسیور یا کلیک مولد

به آن قالب استاندارد یا قالب منظم نیز می گویند. تنها قالبی است که می توان برای سمعک جیبی بکار برد به همین منظور یک رسیور دکمه ای شکل داخل حلقه روی این قالب محکم چفت می شود. همچنین از این نوع قالب برای سمعک های BTE هم استفاده می شود ولی بجای رسیور دکمه ای، یک قطعه ی پلاستیکی به داخل حلقه چفت می شود.

کلیک مولد در قالب گیری سمعک

قالب سمعک داخل گوشی

در سمعک های CIC و سمعک های کاملا داخل گوشی نیاز به قالب گیری دقیق گوش است. چون باید نسبت به بقیه ي سمعک ها کیپ تر و سفت تر باشند. علت اینکه باید کیپ تر ساخته شود، آن است که از فیدبک جلوگیری شود و هنگام غذا خوردن و حرف زدن از گوش خارج نشود.

برای ساخت سمعک های IIC که در عمق مجرای گوش قرار می گیرند، باید قالب گیری به صورت خیلی عمقی انجام شود. در هنگام قالب گیری گوش باید به حرکات لاله گوش فرد هنگام صحبت کردن، جویدن و چرخش سر، توجه کرد چرا که در نظر نگرفتن این حرکات موجب قالب گیری ناقص می شود.

قالب سمعک پشت گوشی

قالب سمعک پشت گوشی سایز بزرگتری داشته و کل ناحیه گوش را پر می کنند. این قالب ها هر شش ماه لازم است شلنگ آنها تعویض شود.

انواع قالب سمعک پشت گوشی

 قالب shell

به دلایل زیبایی کاملاً به شکل صدفی شکل ساخته می شود.

قالب skeleton

هیچ تفاوتی بین ویژگی های ماندگاری یا ویژگی های انسدادی بین قالب shell و skeleton وجود ندارد، زیرا قسمت مربوط به کونکا برداشته می شود تا قالب اسکلتون درست شود.

قیمت قالب گیری برای سمعک گوش

هنگامی فرد سمعک سفارش می دهد، هزینه ی قالب همراه با خرید سمعک است. اما اگر کسی بخواهد جداگانه قالب سمعک سفارش بدهد، قیمت آن 500 تا 750 هزار تومان است.

تعویض قالب گوش و پوسته ی سمعک

رایج ترین دلایل مربوط به تعویض قالب سمعک گوش و پوسته ی سمعک به شرح زیر است.

  • قالب سمعک شگسته شده است.
  • به دلیل قرار گیری در معرض گرما تغییر شکل داده است.
  • وجود ترک ها و سراخ های متعدد.
  • شلنگ قالب سمعک به خوبی داخل قالب قرار نمی گیرد.
  • سمعک بدون آن که مشکلی داشته باشد سوت می کشد.

در موارد بالا نیاز به تعویض قالب و قالب گیری مجدد است. قالب گوش یا پوسته ي سمعک را می توان در لابراتور و با کمک ابزار و مواد مناسب تعویض کرد.

نحوه ی تمیز کردن قالب سمعک

قالب سمعک را به وسیله ی دستمال نرمی تمیز کنید. این کار باعث می شود که جرم گوش بر روی قالب خشک و سفت نشود. از متخصص شنوایی تان بخواهید تا توصیه های لازم را درخصوص نحوه تمیز کردن قالب سمعک ها، وسایل جانبی تمیزکننده ی سمعک و شرایط مناسب نگهداری سمعک را در اختیار شما قرار دهد.

تعویض قالب سمعک گوش

قالب سمعک پستونکی بهتر است هر سه ماه یکبار تعویض شود. سایر قالب های سمعک پشت گوشی بهتر است نهایتا هر دو سال یکبار تعویض شود.

Picture of سرور فتحی
سرور فتحی

سرور فتحی بیرانوند متخصص شنوایی شناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیر کلینیک شنوایی سنجی، تجویز سمعک و سرگیجه آریاشهر مولف کتاب” توانبخشی شنوایی و زبان آموزی کودکان زیر۷سال دارای تقص شنوایی” و با سابقه ی 10 سال فعالیت در زمینه شنوایی شناسی ، تجویز سمعک و سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − هشت =