انواع کم شنوایی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم. افرادي که دچار کاهش شنوایی هستند، بعضی از صداها را اصلا نمیشنوند. افرادي که دچار کاهش شنوایی شدید تا عمیق هستند، ممکن است هیچکدام از صداهاي گفتاري را نشنوند، مگر اینکه در فاصله ي نزدیک و با صداي بلند با آنها حرف زده شود. افرادي که دچار افت ملایم تا متوسط هستند، به احتمال بسیار قوي، بعضی از صداها را بشنوند و بعضی از آنها را نشنوند. کم شنوایی ممکن است به یکی از دو صورت و یا ترکیبی از این دو نوع اتفاق بیفتاد:
افت شنوایی رسانشی یکی از انواع کم شنوایی است
نوعی از افت شنوایی مه در نتیجه بیماری و یا اختلال شنوایی در انتقال صدا از طریق گوش خارجی و یا گوش میانی اختلال ایجاد می شود. این نوع از افت شنوایی معمولا از طریق دارو و جراحی قابل درمان است. در برخی از موارد برای بهبود شنوایی می توان از سمعک کمک گرفت.
نوع دگیر کم شنوایی، افت شنوایی حسی-حرکتی است
این نوع افت شنوایی بر گوش داخلی و یا راه های عصبی تاثیر می گذارد. در این نوع افت صدا از طریق گوش خارجی و گوش میانی منتقل می شود. اما گوش داخلی در انتقال صدا تاثیر کمتری دارد. این نوع افت معمولا بر اثر آسیب دیدگی سلول های مویی و یا پایانه های عصبی داخل حلزون گوش رخ می دهد. این امر منجر به کاهش درک شدت و کیفیت صدا می شود. این نوع افت شنوایی معمولا با سمعک برای تقویت و جبران صدای کاهش یافته قابل جبران است.
افت شنوایی ترکیبی:
وقوع همزمان هر دو نوع افت شنوایی رسانشی و حسی-حرکتی است که ار آن با نام افت شنوایی ترکیبی یاد می شود. نحوه درمان این نوع آسیب شنوایی شامل درمان پزشکی و استفاده از سمعک می تواند باشد.
خواستگاه فیزیولوژیکی انواع کم شنوایی:
خاستگاه فیزیولوژیکی انواع کم شنوایی شامل موارد زیر است:
از دست رفتن عملکرد سلول مویی داخلی، عملکرد سلول مویی خارجی، کاهش پتانسیل الکتریکی موجود در درون حلزون و تغییرات ایجاد شده در ویژگی هاي مکانیکی حلزون می باشد. نقایص شنیداري که حاصل می آیند بدین معنی خواهند بود که یک فرد کم شنواي حسی عصبی براي اینکه بتواند به شیوه ي موثري ارتباط برقرار نماید، نیاز به نسبت سیگنال به نویز بالاتري نسبت به یک فرد هنجار دارد. حتی وقتی که صداها به وسیله ي سمعک تقویت شده باشند.
برعکس، در آسیب انتقالی، فقط صداها در طول گذر از گوش میانی کاهش می یابند و به همین علت، تقویت به عمل آمده از سوي سمعک باعث میشود تا وضعیت شنوایی به حالت هنجار برگشته و بازسازي شود.
بررسی انواع کم شنوایی با کمک نوار گوش امکان پذیر است.
یک پاسخ
سلام ممنون از مطالب مفید و ارزشمندتون.خیلی عالی بود