تست سلامت گوش اغلب اصطلاحی است که برای بررسی عملکرد گوش از آن استفاده می شود. گوش انسان از دو بخش تعادل و شنوایی تشکیل شده است. برای بررسی سلامت گوش بایستی هر دو بخش گوش آزمایش شود و از سلامت آن مطمئن شد. به اندازه گیری سلامت گوش ها و میزان شنوایی ادیومتری، نوار گوش یا شنوایی سنجی، گفته می شود.
تست سلامت گوش
تست شنوایی، توانایی ما در شنیدن صداهای مختلف را ارزیابی میکند. در یک شنوایی سالم، امواج صوتی پس از ورود به گوش، باعث لرزش پرده گوش و تحریک سلولهای عصبی میشوند. این سیگنالها به مغز فرستاده شده و به صورت صدا تفسیر میشوند. با انجام تستهایی مانند ادیومتری (یا نوار گوش) و تمپانومتری، میتوانیم مشکلات احتمالی شنوایی را تشخیص داده و شدت آنها را تعیین کنیم. این تستها به ما کمک میکنند تا در صورت وجود هرگونه اختلال شنوایی، اقدامات درمانی مناسب را انجام دهیم و از عوارض احتمالی آن پیشگیری کنیم.
چرا باید تست سلامت گوش را انجام دهیم؟
اگر علائم کم شنوایی دارید به آزمایش شنوایی نیاز پیدا می کنید. شایع ترین مشکلات شامل موارد زیر است
- مشکل در درک آنچه دیگران می گویند، به ویژه در یک محیط پر سر و صدا
- نیاز به درخواست از مردم برای تکرار صحبت هایشان
- مشکل در شنیدن صداهای بلند
- نیاز به افزایش صدای تلویزیون یا پخش کننده موسیقی
- وزوز گوش
یک شنوایی شناس، در درمان و مدیریت کاهش شنوایی شما نقش موثری دارد. در صورت افت شنوایی محسوس تجویز سمعک انجام می شود. برای افرادی که استخدام می شوند، شنوایی سنجی یکی از بخش های سلامت این افراد است.
انواع تست سلامت گوش
برای اینکه بدانیم شنوایی ما سالم است یا نه نیازمند تست سلامت گوش هستیم. در زیر انواع تست سلامت گوش توضیح داده شده است.
اندازه گیری رفلکس آکوستیک
رفلکس عضله گوش میانی (MEMR) نیز نامیده می شود، این تست وضعیت گوش را در صداهای بلند بررسی می کند. در شنوایی طبیعی، با شنیدن صداهای بلند یک عضله کوچک درون گوش سفت می شود. به این آزمایش رفلکس صوتی گفته می شود.
آزمایش تون خالص
همان ادیومتری است که با کمک ان آستانه های شنوایی بررسی می شود.
آزمایش تشخیص کلمات
یک سری کلمات نوسط شنوایی شناس گفتته می شود و از شما که داخل اتاق آکوستیک نشسته اید خواسته می شود ان را تکرار نمایید.
تمپانومتری
این آزمایش به متخصص شنوایی شناس کمک می کند که بفهمد آیا عفونت گوش یا سایر مشکلات مانند تجمع مایعات یا موم، یا سوراخ یا پارگی در مجرای گوش وجود دارد یا نه.
آزمایش بررسی شیپور استاش
یکی دیگر از آزمایش های بررسی سلامت سیستم شنوایی، آزمایش شیپور استاش است. در صورتی که فرد احساس کیپی در گوش کند این تست انجام می شود.