یکی از ویژگی های مهم یک نوار گوش سالم یا نرمال این است که آستانه های شنوایی در محدوده ی نرمال باشند. جهت ویزیت و تفسیر آنلاین نوار گوش، یا تست تمپانومتری و مشکلات احتمالی شنوایی خود با شماره های 02144965281 و 09125389465 تماس بگیرید.
ادیوگرام نرمال
به تستی که برای بررسی شنوایی انجام می شود، ادیومتری گفته می شود و به گرافی که از ادیومتری ثبت میگردد ادیوگرام می گویند. ادیوگرام یا همان نتیجه شنوایی سنجی زمانی نرمال تلقی می گردد که آستانه های شنوایی یا همان hearing threshold در تمام فرکانس ها در کودکان زیر ۱۵ دسی بل و در بزرگسالان زیر ۲۰ دسی بل باشد. در این حالت فرد از نظر حساسیت شنوایی یا hearing sensitivity نرمال است، اما این نرمال بودن به معنای نرمال بودن کلی گوش نمی باشد.
تفسیر نوار گوش سالم
نوار گوش با ادیومتری از دو بخش تشکیل شده اند: 1- ادیوگرام، 2- تیمپانوگرام. زمانی یک نوار گوش سالم است که نتیجه ی این دو تست سالم و در محدوده ی نرمال باشد.
ادیوگرام زمانی نرمال است که آستانه شنوایی در تمام فرکانس ها در کودکان زیر ۱۵ دسی بل و در بزرگسالان زیر ۲۰ دسی بل باشد. و تیمپانوگرام زمانی نرمال است که وضعیت پرده گوش در حالت نرمال از نظر حجم، استاتیک کامپلیانس و فشار باشد. در تیمپانوگرام نرمال حجم معمولا بین ۰/۳ تا ۱/۵ نرمال تلقی می شود که این عدد در افرادی که جثه بزرگتر دارند ممکن است بیشتر باشد ولی همچنان نرمال باشد. استاتیک کامپلیانس باید بین ۰/۳ تا ۱/۶ باشد و فشار باید بین ۵۰+ داپا تا ۱۰۰- داپا قرار بگیرد.
هر کدام از این اعداد چنانچه از عدد فوق ذکر فراتر یا پایین تر برود به منزله ی غیر طبیعی بودن گوش میانی است که این غیر طبیعی بودن بسته به شدتی که دارد ممکن است روی نتیجه ادیوگرام فرد تاثیر بگذارد یا نگذارد.
نسخه نویسی نوار گوش
نسخه نویسی نوارگوش معمولا به دو صورت انجام میشود که در زیر بیان میشود.
PTA (pure tone audiometry)
SRT (speech recognition threshold)
MCL ( Most comfortable level)
SDS (speech discrimination score)
TM (Tympanometry)
AR (Acoustic Reflex)
که بصورت خلاصه چنین نوشته می شود:
PTA-SRT-MCL-SDS
TM-AR
گاهی اوقات در در خواست ادیومتری بجای نوشتن TM-AR می توان از IM نیز استفاده کرد که مخفف (Impedance acoustic) می باشد.

تفسیر نوار گوش
در تفسیر نوار گوش باید به چند مورد زیر دقت کرد.
در برگه ادیوگرام آستانه های فرکانسی باید در تمام فرکانس ها زیر ۲۰ باشند، چنانچه آستانه ها از ۲۰ فراتر رود فرد به میزانی که از ۲۰ فاصله گرفته دچار کم شنوایی است که به ترتیب زیر نامگذاری می شوند:
از ۲۰ تا۴۰ : افت شنوایی ملایم
از ۴۰ تا ۶۰: افت شنوایی متوسط
از ۶۰ تا ۸۰: افت شنوایی شدید
از ۸۰تا ۹۰: افت شنوایی شدید تا عمیق
از ۹۰ به بالا: افت شنوایی عمیق
که معمولا برای اندازه گیری میانگین فرکانس های ۵۰۰، ۱۰۰۰و ۲۰۰۰ را در نظر می گیریم.
ولی الگو و میزان کم شنوایی در فرکانس های زیر ۵۰۰ و بالای ۲۰۰۰ نیز اهمیت بسیار دارد و تفسیر مربوط به خود را دارند.
مورد بعدی توجه به عدد تست های گفتاری است که محدوده ی نرمال آنها به شرح زیر است:
SRT: 0-20
MCL: 30-50
MCL: 100%
رفلکس اکوستیک
رفلکس اکوستیک در واقع رفلکس عضله ی رکابی به صدای با شدت بالا است که نشان از سلامتی گوش میانی و شنوایی است. وجود و عدم وجود رفلکس در تفسیر آزمایش برای ما اهمیت دارد. وجود رفلکس به منزله ی سلامت گوش است. عدم رفلکس به معنای مشکلات گوش میانی، کم شنوایی، سالمندی، مصرف دارو، مصرف الکل و غیره می باشد.
نمونه تصویر نوار گوش سالم
در زیر دو نمونه نوار گوش سالم را مشاهده می کنید. در عکس زیر مشاهده می کنید که تمامی آستانه های شنوایی در محدوه ی نرمال قرار دارند. و ما شاهد یک نوار گوش سالم هستیم.

عکس زیر نمونه ای دیگر از نوار گوش سالم یا نرمال است.

2 پاسخ
خیلی مفید بود ممنون
مطالب بسیار عالی و کامل بود مدتها دنبال چنین مطالبی بودم ممنون