دریافت نوبت از کلینیک
دریافت نوبت از کلینیک 

65281 449 021

10 صبح تا 7 عصــر هفت روز هفته

۱۱ علت داغ شدن گوش + روش درمان

داغ شدن گوش

خرافات مختلفی درباره حس‌های مختلف در گوش وجود دارد! اما اگر به فکر سلامتی خود باشید باید چنین مواردی را جدی بگیرید. داغ شدن ناگهانی یا مداوم گوش می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات مختلفی باشد که در ادامه این مطلب از کلینیک جهان سمعک با هم بررسی خواهیم کرد. همچنین روش‌های درمانی موثری برای داغ شدن گوش را هم به شما معرفی می‌کنیم، پس نگران نباشید و تا پایان این مقاله را به دقت مطالعه کنید.

 

احساس داغی گوش چگونه است؟

 

احساس داغ شدن گوش می‌تواند به صورت سوزش، افزایش دما و گرم شدن گوش همراه با قرمزی باشد. گاهی این داغی به صورت ملایم اما مداوم است و گاهی اوقات ناگهان به وجود می‌آید و خود به خود از بین می‌رود. در هر صورت گرم شدن گوش طبیعی نیست اما همیشه هم جدی و نگران‌کننده نیست. شاید برایتان جالب باشد که بعضی از افراد تجربه کاملا متفاوتی دارند و احساس کاهش دما در این نواحی دارند، پیش از این گفته‌ایم که علت سردی گوش چیست.

 

علل داغ شدن گوش

علت داغ شدن ناگهانی لاله گوش

 

آسیب به لاله گوش در اثر ضربه یا نیش حشرات، سرما یا زیاد خوابیدن به یک سمت، می‌تواند خیلی سریع باعث سرخی و احساس داغ شدن گوش شود. اما اگر موضوع ادامه‌دار یا همراه با علائم دیگری مانند درد، سوزش، ترشح و پوسته‌ریزی باشد، باید سایر دلایل را هم بررسی کرد.

۱- اریترومالژیا

اریترومالژیا (Erythermalgia) یکی دیگر از بیماری‌های نادر عامل داغ شدن گوش است که با قرمزی و درد سوزشی در یک یا چند اندام مشخص می‌شود. در موارد نادر، فقط در صورت و گوش فرد رخ می‌دهد. اریترومالژیا اغلب با ورزش خفیف یا دمای بالا تحریک می‌شود. درد معمولا آنقدر شدید است که زندگی روزمره فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در موارد بسیار نادر، این بیماری ممکن است توسط محرک‌های خاصی مانند پرتقال هم ایجاد شود.

۲- سندرم قرمزی گوش

سندرم گوش قرمز (Red ear syndrome) یک بیماری نادر است که نشانه‌هایی مثل احساس داغی گوش دارد. داغ شدن گوش در افراد مبتلا به دنبال فعالیت‌های عادی روزانه مثل استرس، حرکات سر، لمس، حمام ا برس زدن موها ایجاد شود. ممکن است یک گوش یا هر دو گوش دچار مشکل شوند و گاهی هم این سندرم با میگرن همراه است. RES می‌تواند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد، چندین بار در روز یا چند روز یک‌بار رخ دهد.

۳- تغییر ناگهانی در دمای هوا

قرار گرفتن در دمای بسیار سرد می‌تواند باعث انقباض عروق شود که جریان خون را در سطح بدن شما کاهش می‌دهد. در نتیجه انقباض عروق می‌تواند در گونه‌ها، بینی و گوش‌ها به وجود بیاید. کسانی که اسکی، اسنوبرد و سایر فعالیت‌های خارج از منزل را انجام می‌دهند، ممکن است با به همین دلیل داغ شدن گوش را تجربه کنند. بدن خود را با دما تنظیم می‌کند و تلاش می‌کند تا جریان خون را تنظیم کند.

۴- اوتیت گوش میانی

اوتیت میانی (otitis media) بیماری التهابی حاد گوش است. عفونتی که به سرعت شروع می‌شود و معمولا با درد همراه است. در کودکان خردسال ممکن است با نشانه‌هایی مانند گریه و بی‌قراری و اختلال خواب باشد.

۵- عفونت گوش

هم کودکان و هم بزرگسالان مستعد ابتلا به عفونت گوش هستند و علائم متفاوتی دارند. بزرگسالان معمولا فقط گوش درد، ترشح از گوش و کاهش شنوایی را تجربه می‌کنند. اما کودکان به جز این علائم تب، سردرد، بی‌اشتهایی و از دست دادن تعادل هم دارند. اگر به این مسئله ک دارید، مطلب عفونت گوش میانی را هم مطالعه کنید.

۶- آفتاب سوختگی

مانند هر قسمت دیگر بدن، آفتاب‌سوختگی می‌تواند در پوست گوش هم ایجاد شود. پوست در نواحی آسیب‌دیده دچار التهاب و گرما می‌شود. اگر زیاد در مقابل آفتاب هستید و دچار احساس گرما در گوش در کنار سرخی، سوزش و درد و خشکی پوست هستید، احتمالا علت آفتاب‌سوختگی است.

۷- مصرف برخی از داروها

داروهایی مانند داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی می‌توانند منجر به قرمزی و سوزش اطراف گوش شوند، همان‌طور که توسط انجمن ملی سرطان توضیح داده شده است.

۸- هیجان و استرس

در افرادی که پوست نازک و روشن و عروق سطحی بیشتری دارند، استرس، عصبانیت و هیجان منجر به افزایش فشار خون و در نتیجه احساس گرما در نواحی مثل نوک انگشتان، صورت و داغی گوش می‌شود.

۹- پلی کندریت عودکننده

پلی کندریت عودکننده (Relapsing polychondritis) یک بیماری التهابی است که درد غضروف گوش، داغ شدن گوش و درد حلق و دنده‌ها از علائم آن است. تشخیص این بیماری با آزمایش خون و معاینه بیمار انجام می‌شود.

۱۰- درد عصب سه قلو

نورالژی عصب سه قلو (Trigeminal neuralgia) حملات شدید و ناگهانی سردرد است که در اثر آسیب به عصب سه‌قلو ایجاد می‌شود. این عصب از صورت عبور می‌کند و آسیب آن معمولا بر چشم، گوش، گردن، پایین صورت و فک هم تأثیر می‌گذارد. نورالژی درصورت عدم درمان، به‌تدریج بدتر می‌شود. درد ناشی از نورالژی عصب سه قلو یک طرفه است و علائمی شبیه به عفونت مثل احساس داغی گوش و درد در اطراف آن ایجاد می‌کند.

۱۱- بیماری های التهابی پوست

التهاب پوست گوش یکی از دلایل داغی گوش

بیماری‌های التهابی پوست که برخی علل خودایمنی دارند مانند درماتیت سبوره، روزاسه، اگزما و پسوریازیس، باعث پوسته‌ریزی، سرخی و سوزش پوست نواحی مختلف بدن می‌شوند. خارش و قرمزی پوست نیز احساس گرما در گوش به وجود می‌آورد. البته معمولا این تنها علامت این بیماری‌ها نیست بنابراین صرف احساس گرما در گوش نمی‌توان به این بیماری‌ها مشکوک شد.

 

درمان گرم شدن گوش

 

درمان داغی گوش بسته به علت ایجاد آن متفاوت است اما همیشه نیاز به درمان ندارد و معمولا خطرناک نیست. اگر نشانه‌هایی مانند موارد زیر را دارید، حتما باید برای تشخیص علت و درمان داغ شدن گوش  و انجام انواع تست شنوایی سنجی به متخصص مراجعه کنید:

  • درد شدید در گوش
  • سردرد
  • خارش گوش
  • تاری دید
  • کاهش شنوایی
  • درد یک طرفه در صورت و فک
  • تورم گوش و غدد لنفاوی
  • تب، لرز
  • ترشحات گوش
  • وزوز گوش

استفاده از کمپرس سرد، مصرف پماد و کرم‌های ضد حساسیت روی پوست، تنظیم دوز دارویی، درمان بیماری‌زمینه‌ای مثل عفونت یا درماتیت و مصرف کافی مایعات از روش‌های درمان این مشکل هستند.

 

سخن پایانی

 

گرم شدن گوش می‌تواند به دلیل عوامل متعددی ایجاد شود بنابراین درمان آن نیز بر این‌اساس، متفاوت است. داغ شدن گوش به دلیل عفونت، نازکی پوست و آفتاب سوختگی، بسیار شایع و به راحتی قابل درمان هستند. موارد دیگر مانند سندرم گوش قرمز به ندرت عامل احساس گرما در گوش هستند. در مراجعه به متخصص حتما تمام علائم، زمان و شدت شروع احساس داغی را مطرح کنید.

 

سوالات متداول

 

  1. علت داغ شدن ناگهانی لاله گوش چیست؟

معمولا قرمزی و گرم شدن ناگهانی گوش برای تنظیم دمای بدن اتفاق می‌افتد. اما اگر به دفعات تکرار شود یا با علائم دیگری مانند درد، میگرن، سرگیجه، عدم تعادل و سایر مشکلات همراه باشد، بهتر است برای تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید.

  1. داغ شدن گوش و فشار خون به هم ارتباطی دارند؟

فشار خون بالا باعث گشاد شدن و عروق و افزایش جریان خون می‌شود که خود را به صورت قرمزی و گرما در نواحی مثل گونه، پا، انگشتان و گوش که پوست نازک‌تری دارند نشان می‌دهد. اما لزوما داغ شدن گوش و فشار خون مستقیما به هم مرتبط نیستند.

  1. چه زمان باید برای داغ شدن گوش به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که این احساس گرما در گوش با درد، تورم، پوسته‌ریزی، تاری دید، فشار در قفسه سینه، سردرد، وزوز گوش، افزایش فشار خون، کاهش شنوای و خروش ترشح از گوش همراه باشد. یا اگر تعداد دفعات تکرار آن زیاد است و در شما احساس ناراحتی ایجاد کرده است.

Picture of سرور فتحی
سرور فتحی

سرور فتحی بیرانوند متخصص شنوایی شناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیر کلینیک شنوایی سنجی، تجویز سمعک و سرگیجه آریاشهر مولف کتاب” توانبخشی شنوایی و زبان آموزی کودکان زیر۷سال دارای تقص شنوایی” و با سابقه ی 10 سال فعالیت در زمینه شنوایی شناسی ، تجویز سمعک و سرگیجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − دو =