دریافت نوبت از کلینیک
دریافت نوبت از کلینیک 

65281 449 021

10 صبح تا 7 عصــر هفت روز هفته

بهترین قرص سرگیجه | معرفی ۲۰ قرص برای سرگیجه – کلینیک سرگیجه تهران

دارو درمانی در سرگیجه

سرگیجه (vertigo – Dizziness)، احساسی ناخوشایند از چرخش یا عدم تعادل، می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. بسته به ماهیت و علت سرگیجه، انواع مختلفی از قرص‌ها می‌تواند برای درمان آن تجویز شود. به طور کلی دو دسته اصلی قرص سرگیجه شامل آنتی‌هیستامین‌ها و کورتیکواستروئیدها هستند.

مکانیسم داروهای سرگیجه

قرص‌ های سرگیجه بر اساس مکانیسم اثر به دو دسته تقسیم می‌شوند:

قرص‌های آنتی هیستامین

این قرص‌ها با کاهش فعالیت گیرنده‌های هیستامین در گوش داخلی، به بهبود عملکرد آن کمک می‌کنند. بتاهیستین، دیمن هیدرینات و دیفن هیدرامین از جمله قرص‌های آنتی هیستامین هستند که برای درمان سرگیجه استفاده می‌شوند.

قرص‌های کورتیکواستروئیدها

این قرص ضد سرگیجه با کاهش التهاب در گوش داخلی، به بهبود علائم کمک می‌کنند. پردنیزون و دگزامتازون از جمله قرص‌های کورتیکواستروئید هستند که برای درمان سرگیجه استفاده می‌شوند.

عکس قرص سرگیجه بتاسرک

بهترین قرص برای سرگیجه چیست؟

انتخاب بهترین قرص سر گیجه به علت آن بستگی دارد. پزشک با توجه به علل زمینه‌ای، بهترین دارو را برای شما تجویز خواهد کرد. در اینجا، به بررسی بهترین داروهای سرگیجه برای انواع سرگیجه می‌پردازیم.

قرص سرگیجه ناشی از بیماری منیر

قرص بتاهیستین یا بتاسرک، بهترین قرص برای درمان سرگیجه ناشی از بیماری منییر است. این دارو با افزایش جریان خون در گوش داخلی، به کاهش علائم سرگیجه کمک می‌کند.

قرص سرگیجه ناشی از اختلالات گوش داخلی

بتاهیستین و دیمن هیدرینات از جمله قرص‌های موثر برای درمان سرگیجه ناشی از اختلالات گوش داخلی هستند.

قرص برای سرگیجه ناشی از میگرن

بتاهیستین، دیمن هیدرینات و دیفن هیدرامین، بهترین قرص برای سرگیجه سرگیجه ناشی از میگرن هستند.

قرص سرگیجه ناشی از بیماری حرکت

دیمن هیدرینات، دیفن هیدرامین و متوکلوپرامید مناسب‌ترین داروی سرگیجه ناشی از حرکت هستند.

قرص برای سرگیجه ناشی از افسردگی

داروهای ضد افسردگی، مانند فلوکستین و سرترالین، می‌توانند به درمان سرگیجه ناشی از افسردگی کمک کنند.

سرگیجه ناشی از مصرف داروها

در صورت بروز سرگیجه ناشی از مصرف برخی داروها، پزشک ممکن است مصرف آن داروها را قطع کند یا دوز آن را کاهش دهد.

قرص سرگیجه

برای سرگیجه چه قرصی بخوریم؟

در زمان تجویز دارو باید علت مشکل بیمار مشخص باشد. زمانی که سیستم وستیبولار دچار اختلال شده و بیمار احساس سرگیجه می‌کند پزشک باید یک روشی جهت کنترل آن انتخاب کند.

گزینه های قدیمی در مواجهه با این بیماران بسته به علت علائم شامل مشاهده، درمان‌های جسمی و مدیریت دارویی بود. امروزه دارو درمانی برای سرگیجه و نیز جراحی‌ برای سرگیجه با منشا وستیبولار گاه در برخی موارد مفید هستند البته برای انجام چنین مواردی باید بیماران را با دقت انتخاب نمود. درمان های دارویی که معمولا برای اختلالات وستیبولار محیطی استفاده می‌شوند، غیر اختصاصی هستند. در اغلب موارد دارو فقط برای تسکین علائم (مانند سرگیجه) استفاده می‌شود و نه برای درمان علت آن.

قرص درمان جابجایی مایع گوش میانی

اگر سرگیجه در پی یک علت و به صورت ثانویه باشد مثل عفونت یا مشکلات عروقی، علت اصلی باید در کنار سرگیجه درمان شود. اگر حملات سرگیجه وجود دارد مانند بیماری منییر دارو درمانی می تواند برای پیشگیری از علائم بعدی و نیز درمان در زمان وقوع علائم باشد.

درمان دارویی برای سرگیجه

برای اکثر بیماران دارای سرگیجه ناشی از جابجایی مایع گوش میانی هیچ داروی اختصاصی وجود ندارد. یک سری داروهای سرکوب کننده علایم مانند بنزودیازپام ها، آنتی هیستامین ها، و داروهای انتی کولینرژیک وجود دارد. این داروها در جلوگیری از وقایع حاد سرگیجه موثر نیستند اما می توانند شدت آن را کاهش دهند و باعث کنترل علایم چون تهوع شوند.

دارو درمانی در سرگیجه

قرص درمان جابجایی مایع گوش میانی

دارو درمانی در سرگیجه شامل گروهی از داروها هستند که میتوانند به بیماران مبتلا به سرگیجه یا بیماری حرکت کمک کنند. این داروها عبارتند از:

  • بنزودیازپین ها (Benzodiazepines)
  • آنتی هیستامین ها (Antihistamines)
  • آنتی کولینرژیک ها (Anticholinergics)
  • نورولپتیک ها (Neuroleptics)
  • آنتاگونیست های کلسیم (Calcium antagonists)
  • سروتونرژیک ها (Serotonergics)

رایج‌ترین داروهایی که تجویز می‌شوند شامل بنزودیازپین‌ها، آنتی هیستامین‌ها و آنتی کولینرژیک‌ها هستند. این داروها مانع از وقوع سرگیجه نمی‌شوند و معمولا شدت حمله و تهوع فرد را کاهش می‌دهند. تاثیرات جانبی اصلی در این قبیل داروها ایجاد خواب آلودگی است. استفاده مداوم از مهارکننده‌های وستیبولار برای سرگیجه باعث مهار عملکرد مغز شده و نمی تواند به طور مناسبی ورودی‌های بینایی، حس عمقی و باقیمانده ورودی‌های وستیبولار را درک کند بنابراین روند جبران مرکزی را مختل می‌سازد.

قرص برای سرگیجه

پس مهارکننده‌های وستیبولار برای ضایعات یک طرفه ثابت و جبران نشده تنها در فاز حاد مناسب هستند و نباید به صورت مزمن مصرف شوند. دیازپام (والیم)، کلونازپام (کلونوپین)، لورازپام (آنتی وان) و آلپرازولام (زاناکس) بنزودیازپین‌هایی هستند که معمولا برای سرگیجه و پیشگیری از بیماری حرکت تجویز می‌شوند. مهارکننده های وستیبولار ملایم‌تر مانند مکلیزین (آنتی ورت)، دیمن هیدرینات (درامامین)، دیفن هیدرامین (بنادریل) و پرومتازین (فنرگان) بیشترین آنتی هیستامین‌های تجویزی برای سرگیجه و بیماری حرکت هستند.

انواع قرص سرگیجه

از جمله انواع قرص ضد سرگیجه می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • بتاسرک یا بتاهیستین
  • دیمن هیدرانات
  • سینارزین

بهترین قرص برای درمان سرگیجه

از بهترین قرص های درمان سرگیجه می توان به بتاهیستین خارجی اشاره کرد. در صورتیکه این قرص را پیدا نکردید اکتوسرک نیز گزینه خوبی است.

قرص بتاسرک

قرص بتاسرک حاوی بتاهیستین است که در کاهش حملات سرگیجه مصرف می شود. این دارو یک مسکن سرگیجه است و بهبودی مقطعی ایجاد می کند. مصرف قرص بتاسرک باید کوتاه مدت باشد و در صورت استفاده طولانی مدت موجب تنبلی سیستم وستیبولار می شود. بتاسرک یا بتاهیستین علاوه بر درمان سرگیجه، در موارد وزوز گوش نیز استفاده می شود. معمولا دوز 8 میلی گرم و مصرف سه بار در روز تجویز می شود.

قرص سرگیجه

قرص سینارزین

قرص سینارزین از گروه آنتی هیستامین ها است. قرص سینارزین نیز برای کنترل سرگیجه و اختلالات سیستم تعادلی تجویز می شود. قرص سینارزین معمولا باعث خواب آلودگی و سردرد می شود. از مصرف خودسرانه پرهیز کنید.

آیا قرص سرگیجه خواب آور هستند؟

داروهای سرگیجه به دلیل اینکه خاصیت آنتی هیستامین دارند خواب آور هستند.

برای درمان سرگیجه چی بخوریم؟

البته که باید در وهله اول نوع و ماهیت سرگیجه مشخص باشد. اما به طور کلی بهتر است مواد غذایی سدیم دار مانند نمک، کرفس واسفناج و پنیر و دوغ کم شود و در مقابل مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند سیب زمینی، گوجه فرنگی، سیب و انگور، بیشتر شود.

Picture of سرور فتحی
سرور فتحی

سرور فتحی بیرانوند متخصص شنوایی شناسی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیر کلینیک شنوایی سنجی، تجویز سمعک و سرگیجه آریاشهر مولف کتاب” توانبخشی شنوایی و زبان آموزی کودکان زیر۷سال دارای تقص شنوایی” و با سابقه ی 10 سال فعالیت در زمینه شنوایی شناسی ، تجویز سمعک و سرگیجه

5 پاسخ

  1. دایی من یکسال میشه سرگیجه داره به هیچ دارویی جواب نمیده از نطر عفونت گوش منفی هست و سی تی اسکن سر هم شده مشکلی نداره ازمایشات نرمال بود به کدوم متخصص باید مراجعه کنم شاید تشخیص بده که علت ش چیه

    1. با سلام. چه آزمایش هایی برای سرگیجه انجام داده اند؟
      آیا تست های تخصصی سرگیجه انجام شده است؟
      پیشنهاد می کنم به کلینیک سرگیجه تهران مراجعه کنید.

  2. سلام باتشکر از مقاله و متن خوبتون. من هر از چند گاهی دچر سرگیچه و تهوع میشم و دکتر چندتا قرص برام نوشته که میخورم و عالیه .البته موقت یک روزه مصرف میکنم نه بیشتر و دارو هام سیناریزین و بتاهیستین و کلوپرامید همچین اسمیه اگر درست نوشته باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − شش =